Review: Padel racket voor beginners

Author:

Padel is een makkelijke sport om te leren en op elk niveau is het uitdagend en leuk. Ook voor de beginnende speler. Echter speel je het lekkerste padel als je een racket hebt die bij je past. Voor een beginner is dit een padel racket voor beginners.

Gelukkig zijn er rackets ontworpen speciaal voor de beginnende padelspeler. Deze rackets zijn eenvoudig met een goede behendigheid waardoor het spelen makkelijk wordt. De volgende rackets zijn de beste padel rackets voor beginners:


Adidas Match 3.0 2021

Adidas Match 3.0 2021

Bekijk dit racket bij bol.com ›

De eerste in deze lijst is dit fijne racket van Adidas. Hij heeft een druppelvormige blad gemaakt van EVA Soft. Deze voelt goed in balans en is bovendien redelijk breed. Ideaal voor als je een beginnende speler bent dus.

Het frame is gemaakt van glasvezel en voelt redelijk sterk aan. De racket is 360 gram en tijdens het spelen geeft je dit een gevoel van controle en power. Je kunt redelijk hard smashen als tegelijkertijd goed de ballen gecontroleerd terugbrengen.

Gewicht: 360 gr
Materiaal: EVA Soft
Merk: Adidas
Afmetingen: 48 x 32 cm
Prijs: ± €75,-

Goede kwaliteit
Strak uiterlijk
Opvolger van de Adidas Match 2.0
Ligt goed in de hand


Matchu Sports

Matchu Sports - Padel Racket

Bekijk dit racket bij bol.com ›

De volgende in deze top 5 is dit mooie racket van Matchu. Het is een goed racket gemaakt van Eva foam, carbon frame met een fiberglass toplaag. Met een ronde vorm en een gewicht van 360 gram is dit echt een padel racket voor beginners en verdedigende spelers.

Zoals ook in de reviews te lezen heeft hij een fijne prijs-kwaliteit verhouding. Bovendien licht hij goed in de hand en kan je er goed effect ballen mee oefenen. Tijdens een intense pot verlies je ook geen grip, zelfs als je zweet. Het racket zelf is wel redelijk hard, maar dit is een kwestie van even wennen.

Gewicht: 360 gr
Materiaal: EVA foam
Merk: Matchu
Afmetingen: 46 x 26 cm
Prijs: ± €70,-

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
Goed voor de verdediging door hard blad
Geleverd met draagtas
Sommigen vinden het blad net iets te hard


Reifel Padel racket

Reifel Padel racket

Bekijk dit racket bij bol.com ›

Dit is een fijne padel racket voor beginners met een diamanten vorm. Hij is ook voor beginners gemaakt en je kunt er fijn mee spelen. Hij is mooi strak en het handvat heeft een fijne grip. Je kunt er een mooie slag mee slaan en hij is volgens de gebruikers ook ideaal voor spot point.

Het is een compacte racket met een fijne gewichtsbalans. Hij heeft een relatief smal profiel vergeleken met andere soorten rackets. Hierdoor werkt hij fijn voor dames. Verder is hij uitgerust met Eva Foam en 12K carbon fiber, dit zijn goede materialen voor een padel racket.

Gewicht: 360 gr
Materiaal: EVA foam
Merk: Reifel
Afmetingen: 46 x 26 cm
Prijs: ± €80,-

Anti-zweet grip
Fijne gewichtsbalans
Geschikt voor beginnende spelers
Inclusief grip koord


Head Evo Sanyo Padel Racket beginner

Head Evo Sanyo Padel Racket beginner

Bekijk dit racket bij bol.com ›

Dit is misschien wel een van de betere padel merken op deze lijst: Head. Head is een van de betere merken met een specialisatie in Padel. Niet voor niets dat veel padel sporters het liefst een Head racket hebben. Head heeft ook speciaal voor beginners een padel racket uitgebracht: de Evo Sanyo. Afgeleid van de bekendste Head Sponsorspeler Sanyo Guittierez.

Hij is voorzien van een zacht foam en een fijn handvat. Bovendien weegt hij een mooie 365 gram. De combinatie van het materiaal, het gewicht en het druppelvormige blad geven aan dat het racket ontworpen is op hanteerbaarheid en power. Het is een mooi racket met een mooie balans, ideaal voor de beginner!

Gewicht: 365 gr
Materiaal: EVA
Merk: Head
Afmetingen: 45 x 22 cm
Prijs: ± €70,-

Zacht handvat
Relatief veel power voor een beginnersracket
Prettig om mee te spelen
4,2 uit 5 sterren van 50+ reviews


MOLIO – Padel racket beginner

MOLIO - Padel racket beginner

Bekijk dit racket bij bol.com ›

De laatste padel racket voor beginners in deze lijst is deze blauw zwarte Molio Camewin. Wederom heeft hij een druppelvormig blad en is hij gemaakt van Carbon, fiber en EVA schuim. Bij het hanteren van het racket voel je een goede controle en is hij licht en wendbaar.

Niet verassend dat hij gemiddeld 5 uit 5 sterren van de 10+ reviews krijgt. Deze geven ook aan dat hij fijn in je hand ligt. Bovendien beamen ze dat je bij het spelen direct merkt dat het prima kwaliteit is. Kortom, dit is een fijn racket met goede spanning en een perfecte prijs/kwaliteit verhouding.

Gewicht: 375 gr
Materiaal: EVA rubber
Merk: Molio
Afmetingen: 38 x 26 cm
Prijs: ± €70,-

Flexibel maar stevig frame
Betaalbare prijs
Geleverd met bewaarhoes
Speelt erg aangenaam