De beste trilplaten om af te vallen

Author:

Wil je gaan afvallen met een trilplaat? Bekijk hier dan de top 6 trilplaat afvallen van dit moment! Wat veel mensen verbaasd na aankoop van een trilplaat, is dat het écht werkt echt om af te vallen.

Er zijn veel mensen die graag willen gaan sporten, fitter worden en wat kilo’s willen kwijtraken, maar veel mensen hebben er geen tijd voor of zijn te moe om nog te gaan sporten. Om te zorgen dat je tóch optimaal kunt afvallen, heeft ons professionele team hieronder de beste trilplaten om af te vallen neergezet.

Werkt een trilplaat om af te vallen?

Ja! Een trilplaat is een effectieve manier om af te vallen. Dit komt omdat de spieren in je lichaam worden geactiveerd door de kleine trillingen. Er bestaan twee soorten trillingen: vibratie en oscillerende bewegingen. Simpelweg vertaald naar trillingen die op en neer gaan en die rondjes draaien. Een trilplaat met oscillerende bewegingen is aan te raden wanneer je (snel) last hebt van je gewrichten, bijvoorbeeld bij reuma.

Maar, hoe werkt een trilplaat om af te vallen?

Een trilplaat zorgt ervoor dat je continue kleine bewegingen maakt met je lichaam. Je lichaam zal toch proberen je in balans te houden. Doordat je lichaam dit gebruikt gebruik je heel veel spieren in je lichaam. Dit zorgt ervoor dat je spieren beter worden in balans, coördinatie en kracht.

Bovendien ontwikkel je sterkere botten. Andere onderzoeken wijzen ook uit dat je stress niveau naar beneden kan gaan, net als bij elke andere sport. Omdat het gelukshormoon (dopamine, endorfine, oxytocine en serotonine) wordt aangemaakt door het bewegen.  

Verder verbeterd een trilplaat de bloedcirculatie in je lichaam, stimuleert het gewichtsverlies en je zenuwstelsel. Plus omdat je beweegt zal je metabolisme een boost krijgen. Ook niet onbelangrijk, een trilplaat kun je ook gebruiken als een heerlijke voetmassage.

Kortom, een trilplaat is een aangename ervaring. Door trillingen te ervaren zal je lichaam werken terwijl jij “enkel” staat. Terwijl je bijvoorbeeld een serie kijkt of naar muziek luistert. Dit geeft veel rust en kan je gemakkelijk een half uurtje voor het slapen, of vlak na het opstaan doen.

Afvallen
Sterker lichaam
Soepelere spieren
Werkt tegen stress
Je botten worden sterker
Verbeterd de bloedcirculatie
Stimuleert gewichtsverlies en je zenuwstelsel
Boost je metabolisme
Rust in je hoofd
Tegen cellulitis
Stimuleert gewichtsverlies


Top 8 trilplaat afvallen

Rockerz Fitness trilplaat

Rockerz Fitness trilplaat

Bekijk bij bol.com ›

De Rockerz Fitness trilplaat zal je weer helemaal in vorm brengen. Niet alleen zal je balans, coördinatie en kracht verbeteren dankzij dit apparaat, maar je zal ook merken dat je spieren sterker en soepeler worden. Dit komt omdat hij van goede kwaliteit is.

Ook zal je dankzij dit apparaat sterkere botten ontwikkelen, minder gestrest zijn en kan het zelfs als voetmassage dienen. De Rockerz Fitness trilplaat verbetert de bloedcirculatie in je lichaam, stimuleert gewichtsverlies en het zenuwstelsel en boost je metabolisme, waardoor jij in no time weer fit zal worden!

Draagkracht: 120 kg
Power: 200-500W
Programma’s: 5
Merk: Rockerz Fitness
Gewicht: 9
kg

Inclusief weerstandsbanden
✅ Met anti-slip rubber
✅ Inclusief USB port voor het opladen van je mobiel
✅ Te bedienen met een afstandsbediening


Rantos Trilplaat afvallen

Rantos Trilplaat afvallen

Bekijk bij bol.com ›

Als je graag op een makkelijke manier wilt afvallen, kan de Rantos Trilplaat je hier goed bij helpen. Dit apparaat heeft 9 voor geprogrammeerde trainingsprogramma’s, zo kun je heerlijk en snel beginnen! Bovendien is er altijd wel een trainingsprogramma die bij jou past en kun je de snelheid aanpassen van 1 tot en met 99.

Bovendien wordt hij geleverd met 4 verschillende weerstandsbanden. Met deze weerstandsbanden kun je extra oefeningen doen, bijvoorbeeld je rug of schouders stretchen. Ook horen er 2 weerstandstouwen bij de Rantos trilplaat, hiermee kun je nog meer oefeningen doen!

Draagkracht: 150 kg
Power: 300 W
Programma’s: 9
Merk: Rantos
Gewicht: 14 kg

Inclusief timer (1-15 min)
✅ Fluister stille trillingen
✅ Simpel en duidelijk display
✅ Met afstandsbediening


Rock N Fit – Trilmachine

Rock N Fit – Trilmachine

Bekijk bij bol.com ›

Met de Rock N Fit Trilplaat kan jij heel snel en makkelijk weer in vorm komen. Tijdens het gebruik van deze trilplaat zijn er wel meer dan 500 aanspanningen van je spieren per minuut. Dit kun je door een van de 20 verschillende trainingsniveau’s kiezen, of door één van de 5 trainingsprogramma’s.  

De Rock N Fit Trilplaat komt met een trainingsstoel en weerstandsbanden. Door de trainingsstoel kun je ook zitten terwijl het apparaat trilt, ideaal wanneer het staan je te zwaar wordt voor je wervelkolom. Natuurlijk kun je deze trilplaat ook gebruiken zonder trainingsstoel!

Draagkracht: 100 kg
Power: 200 W
Programma’s: 5
Merk: Rock N Fit
Gewicht: 20 kg

Focus op de core- buikspieren
✅ 4,5 uit 5 sterren van 40+ reviews
✅ Maakt gebruik van oscillerende bewegingen
✅ Geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd en conditie


BX Fitness Trilplaat afvallen

BX Fitness Trilplaat afvallen

Bekijk bij bol.com ›

Voor een makkelijke full body workout of om makkelijk je benen, buik en billen te trainen, is de BX Fitness Trilplaat een uitstekende optie voor je! Bij deze trilplaat kan je makkelijk een van de 8  voorgeprogrammeerde programma’s gebruiken, een echte trilplaat voor afvallen dus!

De BX Fitness Trilplaat is te krijgen in rood, blauw, zilver, goud of zwart en heeft zuignappen aan de onderkant, waardoor het stevig blijft staan. Ook krijg je er weerstand banden bij en een instructieboekje waar 8 work-outs voor je lichaam in staan.

Draagkracht: 150 kg
Power: 200 W
Programma’s: 8
Merk: BX Fitness
Gewicht: 4 kg

Compact formaat
✅ In verschillende kleuren te verkrijgen
✅ Fluisterstille motor
✅ Eenvoudig in gebruik


Sportstech Trilplaat VP250

Sportstech Trilplaat VP250

Bekijk bij bol.com ›

Wellicht de beste trilplaat voor het afvallen in deze lijst, enkel door de hoge aanschafprijs staat deze niet op 1. We hebben het over de Duitse Sportstech Trilplaat VP250! Op deze trilplaat kun je 3 verschillende voetposities aannemen en zijn er wel 180 verschillende intensiteitsniveaus om uit te kiezen.

Ook bevat het apparaat 7+1 verschillende voorgeprogrammeerde programma’s, zodat je altijd een effectieve workout kunt kiezen. De Sportstech Trilplaat VP250 heeft ook transportwieltjes, waardoor je het altijd makkelijk kunt verplaatsen na gebruik. Daarbij biedt het je de mogelijkheid om makkelijk muziek te luisteren tijdens het sporten, aangezien het apparaat USB compatibel is.

Draagkracht: 120 kg
Power: 1000 W
Programma’s: 8
Merk: Sportstech
Gewicht: 16 kg

4,4 uit 5 sterren van 500+ reviews
✅ Power ropes voor effectieve trainingen
✅ Super eenvoudig in gebruik
✅ Geleverd met 5 SportsTech Fitnessbanden


Vibro Shaper Power Fit

Vibro Shaper Power Fit

Bekijk bij bol.com ›

De originele trilplaat, waar het allemaal mee begon via TellSell op tv: De VibroShaper! In maximaal 10 minuten per dag biedt dit apparaat de perfecte training voor je hele lichaam. Het is een gebalanceerde training die weinig inspanning kost, maar waardoor je toch een strak lichaam krijgt.

Deze trilplaat beschikt over 3 programma’s, waarbij je kunt kiezen tussen 99 snelheden. Tijdens het gebruik van de Vibro Shaper Power Fit Trilplaat verhoog je de bloedcirculatie en worden je spieren ontspannen. Bij het bestellen krijg je zelfs een voedingsschema erbij, zodat je echt goed kunt afvallen.

Draagkracht: 100 kg
Power: 200 W

Programma’s: 3
Merk: VibroShaper
Gewicht: 17 kg

✅ 4,4 uit 5 sterren van 300+ reviews
✅ Simpel in gebruik
✅ Effectief om af te vallen
✅ Goede kwaliteit


Tunturi Cardio Fit V20

Tunturi Cardio Fit V20

Bekijk bij bol.com ›

Als je graag een trilplaat wilt met extra veel trainingsmogelijkheden is de Tunturi Cardio Fit V20 wellicht iets voor jou. Deze trilplaat wordt geleverd met een elastieken band, zodat je de workouts diverser kunt maken, en het apparaat kan zelfs schommelende en trillende bewegingen maken.

Bij de Tunturi Cardio Fit V20 kun je kiezen uit 30 verschillende weerstandniveaus, waardoor je altijd een stand kunt kiezen die het beste bij je past. Bij deze trilplaat krijg je ook een stoel, een handleiding en afstandsbediening, push-up handgrepen en resistance tubes.

Draagkracht: 150 kg
Power: 200 W
Programma’s: 3
Merk: Tunturi
Gewicht: 15 kg

Goede prijs-kwaliteit verhouding
✅ 4,5 uit 5 sterren van 50+ reviews
✅ Betrouwbaar merk in de sportwereld
✅ Inclusief trainingsstoeltje


Invitalis ViViBo Pro

Invitalis ViViBo Pro

Bekijk bij bol.com ›

De Invitalis ViViBo Pro is een professionele trilplaat die je zal helpen om af te vallen. Naast elastische banden wordt ook een handleiding met 20 oefeningen en afstandsbieding meegeleverd. Daarnaast biedt deze trilplaat ook een uniek comfortabel zitje, zodat je meer véél meer trainingsmogelijkheden hebt.

Maar het unieke aan deze geweldige trilplaat is dat je zowel de oscillatie als de dieptevibratie nauwkeurig kunt instellen. Hierdoor kan je écht goed en nauwkeurig trainen zonder blessures op te lopen. Kortom, het is een uiterst effectief kwalitatief goed apparaat.

Draagkracht: 180 kg
Power: 1000 W
Programma’s: 25
Merk: Invitalis
Gewicht: 20 kg

Zeer stevig en degelijke machine
✅ Erg fijn apparaat in gebruik
✅ 5 jaar garantie en goede klantenservice
✅ Een training van 10 minuten is vergelijkbaar met 12.000-15.000 stappen.
➖ Aanschafprijs