Met Intermittent Fasting 15 kg afvallen?

Author:

Met Intermittent Fasting 15 kg afvallen?

Intermittent fasting heeft de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit gewonnen als een effectieve manier om gewicht te verliezen. Het is een eetpatroon waarbij je vasttijden afwisselt met eettijden. Dit kan in verschillende verhoudingen, bijvoorbeeld 16 uur vasten en 8 uur eten, maar ook 24 uur vasten en 24 uur eten. Het belangrijkste doel van intermittent fasting is om je calorie-inname te verminderen, waardoor je lichaam in staat is om meer vet te verbranden.

Als je 15 kg wilt afvallen met intermittent fasting, is het belangrijk om een duidelijk stappenplan te hebben. Hieronder vind je een aantal belangrijke regels die je moet vaststellen om succesvol af te vallen met intermittent fasting.


Stap 1: Bepaal je vast- en eettijden

De eerste stap is het bepalen van je vast- en eettijden. Het populairste schema is het 16/8 schema, waarbij je 16 uur vast en 8 uur eet. Een voorbeeld van een dergelijk schema is om te starten met vasten om 19:00 uur en pas weer te eten om 11:00 uur de volgende dag. Je eet dan alle maaltijden tussen 11:00 uur en 19:00 uur. Het is belangrijk dat je vast- en eettijden vasthoudt, om je lichaam te laten wennen aan het nieuwe eetpatroon.

Stap 2: Eet gezond en gebalanceerd

Tijdens de eettijden is het belangrijk om gezond en gebalanceerd te eten. Dit betekent dat je vooral veel groente, fruit, volkoren granen, proteïne en gezonde vetten eet. Vermijd suiker, transvetten en bewerkte voedingsmiddelen, zoals koekjes en snoep. Hierdoor zal je lichaam de calorieën die je tijdens je eettijden binnenkrijgt beter verwerken en zul je sneller vet verbranden tijdens de vastperiode.

intermittent fasting 15 kg afvallen
Ga naar bol.com >

Stap 3: Drink voldoende water

Tijdens je vasttijden is het belangrijk om voldoende water te drinken om je lichaam te hydrateren. Hierdoor zal je minder snel hongerig worden en zul je minder snel terugvallen op het eten van snacks en junkfood. Een goede manier om dit te tracken is met een goede drinkfles, zoals de King Mungo waterfles (beschikbaar in 15 kleuren bij bol.com > ).

Stap 4 van intermittent fasting 15 kg afvallen: Houd vol

Zoals bij elk dieet is het belangrijk om intermittent fasting vol te houden. Het kan in het begin lastig zijn om je vast- en eettijden vast te houden, maar na een paar weken zal je lichaam hieraan gewend zijn en zal het makkelijker gaan. Zorg ervoor dat je jezelf motiveert door bijvoorbeeld doelen te stellen en beloningen te geven wanneer je deze doelen bereikt.

Mijn belangrijste tip om vol te houden: plak een mooie quote die jouw motiveert bij de spiegel. Elke dag als je naar jezelf kijkt dan motiveer je jezelf weer! Een heel mooi reflectiemoment.

Met intermittent fasting kun je op een gezonde en duurzame manier 15 kilo kwijtraken, mits je je aan bovenstaande regels houdt en je jezelf goed motiveert. Het is belangrijk om te beseffen dat dit geen quick fix is en dat je geduld moet hebben.

Over het algemeen kun je ongeveer 1 kilo per week verliezen met intermittent fasting, dus het kan tussen de 3 en 4 maanden duren om 15 kilo te verliezen.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat elk lichaam anders is en dat de resultaten van intermittent fasting per persoon verschillen. Het is daarom belangrijk om te experimenteren met verschillende schema’s en te kijken wat het beste bij jou past. Maar als je de regels volgt en doorzettingsvermogen hebt, zal intermittent fasting je zeker kunnen helpen om die overtollige kilo’s kwijt te raken.

intermittent fasting 15 kg afvallen

Algemene tips om intermittent fasting 15 kg afvallen vol te houden:

Intermittent fasting kan lastig zijn om vol te houden, maar het is zeker mogelijk met de juiste motivatie en discipline. Hier zijn 10 tips om je op weg te helpen:

  • Plan je vastenperiode: Maak een plan wat betreft je vastenperiode en hou je hieraan. Bijvoorbeeld 16 uur vasten en 8 uur eten per dag.
  • Drink genoeg water: Drink tijdens je vastenperiode genoeg water om gehydrateerd te blijven.
  • Eet voedzame maaltijden: Tijdens je eetperiode, focus op voedzame maaltijden die je verzadigen en langdurige energie geven.
  • Begin langzaam: Begin met een kortere vastenperiode en bouw dit langzaam uit.
  • Hou jezelf bezig: Doe bezigheden die je hersenen prikkelen en je afleiden van eten.
  • Eet voldoende: Tijdens je eetperiode, eet voldoende om te voorkomen dat je tijdens je vastenperiode te veel honger hebt.
  • Vermijd suiker en verwerkt voedsel: Vermijd tijdens je eetperiode suiker en verwerkt voedsel. Dit zorgt ervoor dat je je beter voelt tijdens het vasten.
  • Plan je maaltijden ahead: Plan je maaltijden van tevoren zodat je niet snel naar ongezond eten grijpt.
  • Beloon jezelf: Beloon jezelf na het volhouden van je vastenperiode.
  • Zoek support: Zoek support bij vrienden en familie die je motiveren en steunen tijdens dit proces.

Door deze tips in acht te nemen, ben je op weg om je doel te bereiken. Het volhouden van intermittent fasting kan lastig zijn, maar het is zeker een haalbare manier om een gezonde levensstijl te bereiken.

Blijf gefocust, gemotiveerd en houd vol. Succes!

intermittent fasting 15 kg afvallen

Mooie quotes voor zelfvertrouwen & doorzettingsvermogen

Het hebben van zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen is essentieel voor het bereiken van succes in het leven. Hier zijn vijf motiverende citaten om je te inspireren om je zelfvertrouwen te vergroten en doorzettingsvermogen te ontwikkelen:

“Geloof in jezelf en al hetgeen dat je bent. Weet dat er iets in je is dat groter is dan welke obstakel dan ook.”

– Christian D. Larson

Dit citaat benadrukt het belang van geloven in jezelf en je capaciteiten, ongeacht de uitdagingen die je tegenkomt. Het herinnert ons eraan dat ons potentieel groter is dan de obstakels die we tegenkomen.

“De grootste overwinning is die over jezelf. Zelfbeheersing is de kracht die je nodig hebt om te overwinnen.”

– Unknown

Dit citaat legt de nadruk op het belang van zelfbeheersing. Door de controle te hebben over je eigen gedachten en emoties, kun je obstakels overwinnen en succes behalen.

“Succes is de som van kleine inspanningen, herhaald dag in dag uit.”

– Robert Collier

Dit citaat benadrukt het belang van consistentie. Grote prestaties worden niet in één keer behaald, maar zijn het resultaat van dagelijkse, consistente inspanningen.

“Wat je ook kunt doen, of waarvan je droomt dat je het kunt doen, begin ermee. Moed bevat genialiteit, kracht en magie in zich.”

– Johann Wolfgang von Goethe

Dit citaat moedigt mensen aan om te beginnen met het nastreven van hun doelen, zelfs als ze onzeker zijn over hun kansen op succes. Het herinnert ons eraan dat moedig zijn kan leiden tot fantastische resultaten.

“Wees niet bang om langzaam te gaan, wees alleen bang om stil te staan.”

– Chinese Proverb

Dit citaat benadrukt het belang van continu vooruitgang boeken. Soms gaat het niet om snelheid, maar om de bereidheid om in de goede richting te blijven bewegen en je doelen uiteindelijk te bereiken.