Review: Dip Bars – Wat en hoe?!

Author:

Dip bars, wie kent ze niet! Nou, eigenlijk zijn dat een hele hoop mensen. Zonde want het je kan met een dip bar echt goede oefeningen voor het bovenlichaam doen. Bijvoorbeeld de welbekende dips, maar ook Australische pull-ups of schuin opdrukken. Nieuwsgierig geworden naar dip bars? Lees hieronder meer!


Wat is een dip bar?

Een dipbar is een fitnessapparaat dat bestaat uit twee parallelle stangen. Dip bars stellen mensen in staat om lichaamsgewicht oefeningen uit te voeren terwijl ze ondersteuning en stabiliteit bieden.

Dit type fitnessapparaat kan onder andere worden gebruikt voor dips, pull-ups en andere lichaamsgewichtoefeningen. Het is een uitstekende manier om de borst, triceps en schouderspieren te trainen.


Wat zijn de voordelen van het gebruik van een dip bar?

Het gebruik van een dip bar biedt veel voordelen voor de algehele conditie; het helpt de kracht van het bovenlichaam en het spieruithoudingsvermogen te verbeteren, evenals de stabiliteit van de romp. Dips zijn ook een relatief eenvoudige oefening waarmee je meerdere spieren in de armen, schouders, borst en rug tegelijk aanspreekt. Bovendien kan het helpen het evenwicht en de coördinatie te verbeteren, terwijl het de stabiliserende spieren versterkt.


Wat zijn voorbeelden van dip bar oefeningen?

Enkele van de beste oefeningen die je met een dip bar kunt doen zijn close grip dips, wide grip dips om meer borstspieren te trainen, knee raise dips om core strength op te bouwen, tricep extensions om specifiek de tricepsspieren te trainen, single arm dips om één kant tegelijk te trainen en pike push-ups/leg lifts die meer core spieren betrekken dan gewone push-ups of dips.


Wat zijn enkele van de beste tips en trucs voor dips?

Het is belangrijk om je te concentreren op de juiste vorm bij elke oefening met een dip bar; houd je ellebogen dicht bij je zij als je dips of push-ups doet, zodat je meer spiergroepen aanspreekt in plaats van te vertrouwen op momentum of zwaartekracht om de reps snel af te werken.

Probeer bovendien de heupen tijdens de bewegingen horizontaal te houden – dit helpt om meer stabiliserende spieren in de romp te activeren en laat je harder werken tijdens elke rep. Houd tot slot ook je nek tijdens elke beweging in lijn met je wervelkolom; dit helpt pijn of ongemak in andere gebieden te voorkomen en beschermt je tegen mogelijke blessures.


Wat zijn goede dip bars?

Nu je overtuigd bent van het nut van een dip bar wil je het natuurlijk zelf proberen. Om je op weg te helpen heeft het sport-gids team de beste dip bars op een rijtje gezet. Hierbij is gekeken naar prijs-kwaliteit verhouding, specificaties en gebruikerservaringen.

Corength Verstelbare dip station

Het Corength Dip Bar Training Station is een ideaal fitnessapparaat om je dips mee te oefenen. Je kunt hem namelijk naar wens op de goede hoogte zetten. Ook is hij gemakkelijk op te bergen en mee te nemen. Hij heeft verstelbare hoogtes en een antislip structuur van 100% staal.

Het station is zeer stevig en kan tot 130 kg dragen, waardoor je elke keer weer verzekerd bent van een echt effectieve training. Voor je gemoedsrust zijn onderdelen ook tot 10 jaar verkrijgbaar in geval van reparatie of vervanging.

Verstelbaar

Krijgt gemiddeld een 4,4 uit 500+ reviews


 Zoluko Calisthenics Parallettes

De Zoluko Calisthenics Parallettes dipbar is een stevige set van twee verstelbare stangen, gemaakt van staal om duurzaamheid en stabiliteit te garanderen.

Elke stang meet tussen 80-95 cm in hoogte, en is voorzien van antislip handgrepen en voeten om je extra grip en steun te geven bij het uitvoeren van je oefeningen.

Deze stevige (9 kg) stangen zijn perfect voor zowel binnen- als buitengebruik, zodat je je training overal mee naartoe kunt nemen. Ze zijn een ideaal hulpmiddel voor het verbeteren van functionele kracht, balans en lenigheid, met hun verstelbare hoogtes waardoor ze geschikt zijn voor elk lichaamsgrootte.

Makkelijk in te stellen met draaiknop

Maximaal belastbaar tot 100kg


Gorilla Sports Dip Bars

De volgende in deze lijst is van het merk gorilla sports. De Gorilla Sports Dip Bar is gemaakt van staal. De dip bars hebben rubberen grepen voor extra grip en kan tot 100 kg gewicht dragen.

Hij wordt geleverd in twee stukken en is zeer stabiel, met een laag totaal gewicht van 7 kg per bar. Hij heeft een greepdiameter van 4 cm, een greeplengte van 66 cm en een breedte van 45 cm. De dipbar is er ook in drie kleuren – rood, zwart en blauw – waardoor je zelfs kunt kiezen welke bij je thuisgym past.

Rubberen handgrepen voor comfort

Beschikbaar in 3 kleuren


Lebert Equalizer XL Dip Bars

Tot slot beschrijven we de populaire Lebert Equalizer XL Dip Bars. Deze dip bar is te verkrijgen in 10 kleuruitvoeringen. Het fijne aan deze dipbar station is dat hij tot 180 kg gewicht kan dragen. Een stukje meer dan bovenstaande.

Verder krijg je er ook leuke extra’s bij zoals een HIP Resistance band, gratis toegang tot de Facebookgroep van Lebert voor coaching & support en een online introductie boekje met oefeningen ter inspiratie.

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Stevig met goede draagkracht tot 180 kg