Wil je thuis lasergamen? Wat heb je nodig?

Author:

Ben je op zoek naar een leuke, interactieve manier om je thuis te vermaken? Dan is thuis lasergamen wat je wilt doen! Het is gemakkelijk op te zetten, en kan urenlang vermaak opleveren voor zowel kinderen als volwassenen. Lees verder om te leren wat je nodig hebt om lasergame te spelen in het comfort van je eigen huis


Wat heb je nodig om thuis te lasergamen?

Om thuis te lasergamen heb je een paar benodigdheden nodig. De belangrijkste stukken zijn natuurlijk de lasergamegeweren. Je wilt er twee of meer, zodat iedereen mee kan doen. Veel sets worden geleverd met meerdere pistolen en andere accessoires zoals vesten en doelen. Ze kunnen ook functies bevatten zoals geluidseffecten en trillingsfeedback. Bekijk hier de beste laserguns van dit moment.

Je hebt ook een speeloppervlak of -ruimte nodig. Buiten in de tuin is ideaal, want daar is meestal veel ruimte om te bewegen en je te verstoppen achter voorwerpen als de tuintafel. Als je binnen speelt, zorg dan voor een geschikte grens waar de spelers tijdens het spel binnen moeten blijven. Deze grens kan gemaakt worden met meubels of tape op de vloer – wat in jouw situatie het beste werkt!

Light Battle Active set

Light Battle Active lasergame set 

Bekijk bij bol.com ›

Silvergear Laserguns

Silvergear lasergamen thuis met Interactief Projectiespel

Bekijk bij bol.com ›


Een extra dimensie

Voor een extra lasergame dimensie is het ook leuk om een glow in the dark element toe te voegen. Hiervoor moet je wel alles eerst donker maken. Door stevige zwarte doeken voor de ruiten te hangen. Ook moet je de UV lichten op een slimme manier ophangen. Vervolgens kun je met glow in the dark tape het allemaal nog mooier maken!


Spelregels

Als je alle benodigdheden hebt, is het tijd om spelregels op te stellen! Deze regels moeten worden afgestemd op het aantal spelers, hun leeftijd en de duur van het spel. Houd het eenvoudig – beslis of er teams worden gebruikt, hoeveel punten elk team moet scoren om te winnen, of er speciale voorwerpen zijn (zoals bonuspunten) die tijdens het spel kunnen worden gepakt, enz. Met deze regels op zak weet iedereen precies wat ze moeten doen en hoe lang ze hebben voordat iemand wint! 


Conclusie over lasergamen thuis

Zoals je ziet is het opzetten van een lasergame thuis ongelooflijk eenvoudig! Alles wat je nodig hebt is wat basisuitrusting en een paar spelregels en je hebt een spannende activiteit die je familie urenlang zal vermaken. Wacht dus niet langer – verzamel die laserpistolen en maak je klaar voor een vriendschappelijke competitie! Veel succes!

lasergamen thuis