Review: Fietshelm met licht

Author:

Ben je op zoek naar een fietshelm met licht? Een fietshelm met licht is een goede keuze wanneer je wel eens in het donker rijdt. Door deze helm val je op en is de kans op ongelukken een stuk kleiner! Deze helmen zijn geschikt voor bijvoorbeeld de e-bike of de stadsfiets.


ABUS Urban-I 3.0 – Populaire keuze

De eerste in deze lijst is de Abus fietshelm Urban-I 3.0. Hij is te koop in meerdere kleuren. Abus is een goed en betrouwbaar merk voor fietshelmen, en ze verkopen er meerdere met LED verlichting.

De helm zit lekker omdat je hem gemakkelijk kunt verstellen en sluiten. De helm heeft gaten met insectengaas, hierdoor komt er geen rommel in je haar maar ademt hij toch.

De helm voelt prettig aan op je hoofd en de kwaliteit is goed. De helm heeft een goede harde buitenkant en een zachte binnenkant.

11 verschillende kleuren en 4 maten (van S tot XL)
4,6 uit 5 sterren van 50+ reviews
Je kunt hem openen en sluiten met 1 hand


ABUS Pedelec 2.0 – Voor speedpedelecs

De tweede is deze stoere Abus fietshelm Pedelec 2.0. Deze helm met vizier is speciaal ontworpen voor speed pedelecs: elektrische fietsen. Hij is te verkrijgen in verschillende kleuren en maten.

Met slaap- en nekbescherming biedt deze helm extra veiligheid bij een val. De ingebouwde regenhoes is ook een leuke bijkomstigheid, die je droog en comfortabel houdt, zelfs als het weer niet ideaal is. En voor de momenten dat het zicht slecht is, heeft de Pedelec 2.0 reflectoren en een LED-achterlicht. Je kunt het licht opladen door middel van een USB-kabel.

Prettig scherm tegen de wind
Beschikbaar in vier verschillende kleuren
Ideaal voor een elektrische fiets


Livall Fietshelm met licht C21 Urban

De Livall C21 is een Italiaanse fietshelm die voldoet aan de NTA 8776 norm (goedgekeurd voor Speed Pedelec helmen). De helm is nog stabieler en veiliger, vooral voor wie met een speed pedelec 45km/h rijdt.

Dit is een slimme helm en heeft daarom: achterlicht, remlicht, SOS-alarm, automatische stand-by, batterijlooptijd 36 uur, batterijlaadtijd 2 uur, magnetische oplaadstekker. De Livall C21 heeft ook een ingebouwde luidspreker, zodat je telefoongesprekken kunt ontvangen en naar muziek kunt luisteren terwijl je rijdt. De helm is verkrijgbaar in maat L (57-61 cm verstelbaar) en weegt 370 gram.

Breed rood achterlicht
Ontworpen door Simone Micheli
Prima prijs-kwaliteit verhouding


Pro Sport Lights fietshelm met licht

Een andere populaire aanbieder van fietshelmen met verlichting is Pro Sports Lights. Bijvoorbeeld deze nette zwarte fietshelm, geschikt voor lange fietsdochten. Wanneer je een fietshelm met licht wilt voor in de stad is het zusje, zoals deze (klik), aan te raden.

Deze helm heeft 20 ventilatieopeningen die helpen je hoofd koel te houden, en hij heeft ook een afneembaar en oplaadbaar lichtsysteem. Het licht kan je opladen met een Micro USB kabel, en je kan het licht eenvoudig van de helm afhalen om op te laden of op te bergen.

De helm heeft ook een comfortabele pasvorm, dankzij de verstelbare bandjes. En met slechts 240 gram weegt hij je niet tijdens lange ritten.

Goede comfortabele pasvorm
Lichtgewicht
4,9 uit 5 sterren van 30+ reviews


ABUS Fietshelm Hyban 2.0 – Stijlvolle stadshelm

De laatste in deze lijst is deze stijlvolle stadshelm van Abus genaamd Hyban 2.0. Het is een comfortabele helm die je gemakkelijk kunt instellen voor jouw hoofd.

De schaal van de helm is hard en voelt stevig en veilig aan. De helm wordt gelukkig niet te warm op je hoofd dankzij de verschillende openingen. De helm is geschikt voor stadsfietsen en e-bikes.

Natuurlijk heeft ook deze helm een helder geïntegreerd LED achterlicht. Wederom is ook dit licht op te laden via een kabel.

Uitgebreid kleurenaanbod
4,6 uit 5 sterren van 20+ reviews
Mooie prijs voor goede kwaliteit