De beste inline skates

Author:

Wanneer je inline skates wilt aanschaffen kan het nog best een zoektocht zijn. Daar kwamen wij ook achter toen we tijdens de lockdowns even een tochtje wilde maken. Om de zoektocht makkelijker te maken worden in dit artikel de beste inline skates op een rijtje gezet.

Natuurlijk passen kinderen niet in dezelfde skates als volwassenen. Daarom is er in dit artikel een onderscheid gemaakt tussen volwassenen en kinderen. Eerst worden de beste inline skates voor volwassenen besproken en vervolgens de beste skeelers voor kinderen.


De beste inline skates voor volwassenen:

Fila Fila Crossfit 90 Inlineskates

De Fila Crossfit 90 Inlineskates zijn een veelzijdige en duurzame skate. De semi-softboot constructie biedt voldoende steun en bescherming, terwijl de hoge snelheidssluiting en klittenbandsluiting zorgen voor een veilige en comfortabele pasvorm.

Het aluminium frame is licht en duurzaam, en de vier 83A PU wielen bieden een goed evenwicht tussen snelheid, demping en duurzaamheid. De ABEC 9 kogellagers zorgen voor een soepele en responsieve werking, en de afmetingen van de wielen maken deze schaats perfect voor een verscheidenheid aan skatestijlen.

Remblok aan 1 skate
Zit erg lekker
Unisex en van maat 38 tot 48 beschikbaar


Oxelo Fitness skates

De volgende is een populaire keuze van Decathlon. Het is een unisex skeeler en hij is beschikbaar van maat 36 tot 42. Dus helaas zullen mensen met grote voeten hier niet inpassen. Het is een comfortabele semi-softboot gemaakt van 3D-mesh, comfortschuim met extra demping bij de hiel.

Verder heeft hij soepele wieltjes (80mm) met hardheid 80A en ABEC 7-kogellagers. Dit maakt de skates geschikt om tochten van 10 tot 20 km op te maken.  Remmen kan ook door het remblok aan de rechter schoen.

Goede prijs-kwaliteit verhouding
Krijgt gemiddeld een 4,2 uit 5 sterren
Stil in gebruik
Let op! Valt erg klein, bestel 2 maten groter.


K2 Vo2 90 Boa Inline

K2’s VO2 90 Boa inline skates zijn ontworpen voor de fanatieke inline skater die een perfecte temperatuurregeling wil. De dunne, ademende schoen zorgt ervoor dat je voeten nooit warm worden tijdens het skaten. Terwijl de zachte maar stevige constructie prettige steun en comfort biedt.

Het boa systeem zorgt ervoor dat je met een paar draaien goed in de schoen zit. De klittenbandsluiting over de wreef en de gesp maken de schoen stevig, ademend en comfortabel. Het frame is van aluminium om al je energie in snelheid om te zetten, en de harde wielen met een maat van 90 mm zorgen voor stabiliteit en snelheid.

Afgewerkt met ILQ-9 lagers
Professionele kwaliteit
Rijdt erg soepel en stil dankzij het aantal goede kogellagers
Let op! Professioneel geprijsd!


Softboot inlineskates 

Deze softboot inlineskates hebben een comfortabele zachte schoen met goede pasvorm. Ze hebben ook een stabiliserende schacht met ergonomisch gewrichtsmanchet. De skeelers zijn in breedte en lengte verstelbaar, en ze hebben optimaal rijcomfort dankzij de wieltjes (hardheid: 80 mm/82A) met hoogwaardige ABEC 7 chroomlagers.

Je hebt minder last van zweetvoeten dankzij de COOLMAX® inzetstukken. Verder zijn ze PVC-vrij en hebben ze een uitneembare binnenzool met hielpolstering. De schaatsen zijn verkrijgbaar in de maten 37-41.

Voor volwassenen met kleine voeten
Strak zwart uiterlijk
Gebruikersvriendelijk


De beste inline skates voor kinderen:

AMIGO Fuse Inline skates

De eerste inline skates voor kinderen is de Amigo Fuse. De wieltjes zijn gemaakt van Polyurethaan en hebben ABEC 7 lagers. Dit maakt de skate relatief licht en zeer wendbaar. Dat maakt het weer makkelijk om te leren skaten voor je kind.

Bovendien kunnen de wielen, omdat ze van een stevig polyurethaan zijn goed tegen verschillende ondergronden en stoten. De Amigo Fuse skates zijn te verkrijgen in vier verschillende kleuren en van maat 30 tot 37.

Ringhoogte: 178 cm tot 213 cm
Met wieltjes
Gekleurd nylon net


Oxelo Fitness skates voor kids

De volgende is een topper van de Decathlon. Hij is beschikbaar in drie kleuren en van maat 32 tot 41. De halfzachte schoen en de voorgevormde zool bieden meer comfort dan een hardboot skate, en het aluminium frame en de ABEC 7 lagers maken hem stabiel.

De drievoudige sluiting van veters, gespen en klittenband geven een goede steun. Bovendien zijn de schaatsen in 4 maten ideaal voor kinderen met groeiende voeten. De wielen en remblokjes zijn van rubber om slippen te voorkomen en effectief te remmen.

In drie kleuren beschikbaar
Soepele maar harde wieltjes
Ideaal voor beginnende skaters


Nijdam Inline Skates

De Nijdam skates zijn er voor meisjes en voor jongens, en van maat 29 tot 40. De schaatsen zijn verstelbaar in vier maten, zodat ze met je voeten mee kunnen groeien, en het snelsluitsysteem maakt het gemakkelijk om in en uit de schaatsen te stappen.

Het semi softboot ontwerp geeft ruime steun aan voet en enkel zonder in te boeten aan ventilatie of comfort, en de PU leren powerstrap zorgt voor een stevige pasvorm. Kortom, het zijn veelzijdige skates waar je eindeloos veel plezier mee kunt hebben.

Voor meisjes en jongens
Ruime maatvoering
4,5 uit 5 sterren van 25+ reviews


Hudora Inline Skates 

De laatste in deze lijst zijn de Hudora inline skates. De skates zijn uitgerust met ABEC 5 kogellagers en hebben degelijke wieltjes. Het is een hardboot skate hierdoor kan hij wel tegen een stootje.

Ook deze skate kan vier maten met je voeten meegroeien. Verder trek je de skate makkelijk aan dankzij de aantrekhulp en het snelvetersysteem met powerriem en gespsluiting. Kortom, het is een degelijke schoen voor een prima prijs.

Stoere skate in twee kleuren (blauw en roze)
Voordelige aanschafprijs
Handig in gebruik